Venezuela rondreis, het kan anders

De rondreis door Venezuela, 12-19 april 2007, georganiseerd door Q-International, was best comfortabel. Niet alle delen van Venezuela zijn bezocht. De bergachtige westkant en het begin van de Andes, grote steden zoals Caracas, die zaten er in die 8 dagen niet bij. Comfortabel, want elke nacht een fatsoenlijk bed in een hotel, en niet opgevreten door de insecten. Niet al te lang, in 8 dagen krijg je een goed idee van het oosten, de Orinoco Delta en het fraaie natuurgebied rond Caripe. En ondanks de pittige wandelingen geschikt voor een heer op leeftijd… En heel betaalbaar.

Angel FallsGroot gemis in de Q-International rondreis is een bezoek aan Canaima en Angel Falls. Dat heb ik vanzelfsprekend zelf opgelost door in de tweede week vanaf Isla Margarita de vliegreis te ondernemen. Het was het hoogtepunt van deze reis.

Al zoekend naar informatie over mijn volgende reis (China!) kwam ik op de website van Djoser een rondreis tegen die in 23 dagen veel meer laat zien van het land. Aankomst in Caracas, via de bergen in het westen, de Andes, en veel meer tijd om bijvoorbeeld drie dagen in Canaima door te brengen. En verder alles en meer dan wat de 8 daagse rondreis ook bied In de natte tijd (dat is het najaar) kan je dan per kano bij de Angel Falls komen. Veel slapen in hangmatten, meer wandelingen (met gratis insecten!), een stuk avontuurlijker. Als ik 30 jaar jonger was, genoeg vrije tijd en geld had, dan was dit een betere manier om dit prachtige land te verkennen. Nu, al met al, ben ik nog steeds erg tevreden over wat Q-International met deze 8 daagse rondreis en een week op Isla Margarita en de excursies van daaruit me heeft aangeboden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.