Griekenland, de eilanden

In de tachtiger jaren van de vorige eeuw hebben we wat rondgezworven over de griekse eilanden. Kreta is een behoorlijk groot eiland, Kos en Rhodos zijn leuke eilandjes vlak voor de turkse kust. Vanzelfsprekend hebben al die eilanden een antieke historie, varierend van Minoische cultuur op Kreata, griekse restanten, vermengd met romeinse, Venetiaans of kruisridders en verrassend weinig turkse restanten.

Van Kreta in 1982 zijn me voornamelijk Knossos en de Samarai kloof bijgebleven. Knossos is een fraaie opgraving waarbij nogal wat vrijheden bij de restauratie werkzaamheden zijn veroorloofd.

De Samaria kloof is te bezichtigen via een flinke wandeling. Die begint boven in de bergen, en eindigt beneden aan zee, waar een bootje je weer terugbrent naar de bewoonde wereld. Schitterende tocht!


Kreta 1982

Kos is echt klein en was toen best gezellig en rustig in 1984, als je tenminste een hotel ver van de openlucht disco’s hebt! Prima om op de fiets te verkennen, met name de opgravingen (Asklepios, de oorsprong van de moderne geneeskunde). En op een terrasje in de haven is het goed toeven met een zwangere vrouw.


De dia’s van Rhodos zijn nu aan de beurt, dat is nog een flinke verzameling. Wordt vervolgd!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.