Cosmicos boek gezocht!

Terwijl Dick Boer, Paul Beer en ik ons met de KIM-1 bezighielden bij Radio Bulletin rond 1980, was collega Bob Stuurman op zijn zeer zorgvuldige manier bezig met de ontwikkeling van een systeem rond de 1802 microprocessor, zijn systeem heet de Cosmicos. Het is een fraai uitziend systeem geworden.
De ontwikkelingen rond de KIM-1 en de Cosmicos hebben wel wat gemeen, de dynamische ram kaart is ook voor de 6502 systeempjes geschikt gemaakt.

Onlangs kreeg ik de kans om door een ruil een Cosmicos systeem toe te voegen aan de verzameling. Niet zo mooi als in bovenstaand plaatje, maar meer een rommelig samengebouwd ding. Maar toch, leuk om te restaureren in originele staat. Helaas was de in de ruil betrokken documentatie. in de vorm van het Cosmicos boek van Bob Stuurman, door de bouwer en nu vorige eigenaar, achtergehouden (Peter Zijlstra, Meppel, PA0PZD, let op bij zakendoen met deze man!) en heb ik zo niets aan de Cosmicos.

Wie heeft voor mij, tegen vergoeding als koop of te leen om te scannen, het boek de Cosmicos van Bob Stuurman, Uitgeverij de Muiderkring?

Edit 7 december: I have the book scanned, courtesy of Rob Uiterlinden. See the Retro website for an online version.

4 thoughts on “Cosmicos boek gezocht!

 1. Mijn dank,

  Het is al gelukt: Sinds 7 december: I have the book scanned, courtesy of Rob Uiterlinden. See the Retro website for an online version.

 2. Dag Hans;

  Ik vind nu pas jouw oproep, met het boekje in mijn handen.
  Klopt het dat er oorspronkelijk ook sheets in het boekje waren toegevoegd om zelf de printjes te maken?

  Ik kan er op de retrosite niks over terugvinden.

  Groets.

  Herman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.