Rondreis Venezuela: The Lost World

Orinoco

Op 12 april 2007 vertrek ik voor een rondreis naar Venezuela. Na mijn eerste trip, juni 2006, waarbij ik het eiland niet heb verlaten, was dit de kans om meer van het vasteland te zien. Zuid-Amerika is groot, er zal ooit nog een trip naar de Andes moeten komen. De historie van de Inca’s, Peru, de hoge bergen, dat komt later. Nu het regenwoud, en de watervallen, de mysterieuze Lost World.

Dag 1 Aankomst Isla Margarita
De avond besteed aan het scheiden van de bagage echt nodig is voor de rondreis, de rest wordt op een veilige manier opgeborgen.

Dag 2 Puertas de Miraflores, Cueva del Guacharo ‘s morgens een vroege korte vlucht met een klein propellor vliegtuigje naar het vasteland, Cunama.
Daarna de bergen in van Turimiqiri richting Miraflores. Een wandeling langs de rivierbedding van het riviertje de Cocollar. Goede waterschoenen vereist.

MIraFlores

Guacharo grot: Later in de middag komen we aan bij deze grot genoemd naar de unieke vogelsoort die hier in het volstrekte duister leeft. Deze vogels vinden hun weg in het donker door te schreeuwen en naar de echo te luisteren. Dit geluid, de schitterende druipsteenformaties en de diepgroene omgeving zijn erg fraai.
Overnachting in Caripe, bekend om zijn tropische vruchten.

Dag 3 Warao Indianen. Vanuit Caripe in zuidelijke richting naar de rivieren waar de Warao indianen leven. Hierna in de boot langs Indiaanse nederzettingen om een indruk krijgen van het leven van deze stam. hoe zij in hun hutten op palen leven van de visvangst, de jacht en het maken van handwerkproducten zoals hangmatten en houtsnijwerk van de palmen uit de jungle.Er wordt gevist worden op de Piranha of een tochtje in een kano.
Vanaf de haven San Juan langs veebedrijven, waar het landschap verandert in vlaktes Los Llanos de Monagas. Deze reiken tot aan Rancho San Andreas, een landbouwbedrijf met een hotel.

Dag 4 Orinoco Paria Camp, Jungle-River Delta. Aan het einde van de middag per boot door de rivierdelta tot aan het eiland waar Orinoco Paria Camp ligt.

Orinoco Paria Camp

Waterval “La Corocora” Dag 5, een vrij zware wandeling door de jungle, zeker als het heeft geregend. Aan het begin van de avond, net voor zonsondergang, een bezoek aan het vogeleiland. Op deze plaats komen duizenden vogels terug voor de nacht. In dit gebied leeft de Scarlet Ibis, een felgekleurde exotische vogelsoort.

Daarna de speurtocht per boot om de oplichtende ogen van de kaaiman in het donker op te sporen.

Dag 6 San Juan de las Galdonas. Per boot terug naar Caño Ajies. Onderweg een bezoek aan de Termales des Agua warmwaterbronnen.

Na de lunch een bezoek aan de Hato Rio de Agua, een buffelfarm. Vervolgens door de bergen naar het dorp “San Juan de las Galdonas”, een klein vissersdorp. Mooie vergezichten over de zee.

Dag 7 Santa Lucia River, Paria Peninsula. Op dag 7 gaan we na het ontbijt aan boord van de boten op weg naar het dorp Santa Isabel, varend langs de mooie kust van Paria Peninsula. Een zware wandeling door de rivier!

San Juan de las Galdanos

Carupano, Rio Caribe Dag 8 . Na het ontbijt de tocht naar Cumana, waar het vliegtuig terug naar Isla Margarita nemen.

Onderweg een bezoek aan de cacaoplantage Hacienda Bukare, de vissersplaats Rio Caribe en een blik op flamingos

De tweede week wordt doorgebracht op Isla Margarita, in Hotel Margarita International Resort Villages. In deze week een bezoek aan Angel Falls en Canaima per vliegtuig, en een boottocht op zee om dolfijnen te bekijken.
Canaima

4 thoughts on “Rondreis Venezuela: The Lost World

 1. Hoi Hans

  Dat je maar een super vakantie daar mag hebben.
  En we zien uit naar je verslag.
  Groetjes Marjo

 2. Hoi Hans,

  Ik weet dat je heel erg naar deze vakantie uitkijkt.
  Wens je in elk geval een goede vlucht en een super vakantie op het vasteland van Venezuela en later een weekje relaxen op Isla Margarita.

  Ben , na terugkomst, erg benieuwd naar je verhalen en foto’s

  Groeten

  Sieneke

 3. Hoi Hans

  Wat een werk van je verslag zeg. maar geeft een goede indruk van wat je daar allemaal hebt gezien.
  En laat ons ook zo mee genieten.
  Groetjes Marjo islafan

 4. Hoi Hans,

  Ik wil je ook hier nog even complimenteren met het mooie verslag van je rondreis door Venezuela
  Weet dat o.a. Canaima een onvergetelijke excursie is geweest.

  Groetjes

  Sieneke

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.